Wandel samen met ons door de Itterbeekvallei

Openlucht

Externe waterbronnen

Inzetten op waterinfiltratie

Verhogen van hemelwatergebruik

Op 14 oktober om 13u30 staat er een leerzame wandeling langs de Trage Wegen van Koningshooikt bij het Stombaarshoekpad op het programma. Je ontdekt de effecten van klimaatverandering in de Itterbeekvallei.

Wie kiest voor de gegidste wandeling, krijgt uitleg van onder meer Pidpa, het integraal waterbedrijf, het Proefstation voor de Groenteteelt, Natuurpunt, en van de tuinbouwers in deze beekvallei. Hoe past het wachtbekken bij de Jutse Plassen in de plannen om ons aan het klimaat aan te passen? De lokale tuinbouwers nodigen je uit op hun plantages om er te komen wandelen. Ze vertellen hoe zij zich moeten wapenen tegen de extremer wordende droogtes en wateroverlast en ook hoe de natuur van de Itterbeek hen hierbij helpt. Langs deze waardevolle trage weg, ontdek je de geschiedenis en de toekomst van de Itterbeekvallei.

 

Praktisch:

De wandeling begint bij de Jutse Plassen en volgt de loop van de Itterbeek. Onderweg maken we kennis met de activiteiten van bos- en haagplantenkwekerijen Op De Beeck, boomkwekerijen Van Pelt en tomatenkwekerij Primato. Deze drie ondernemingen zijn actief op zoek naar duurzame wateroplossingen. Na deze interessante bezoeken keren we via de vallei van de Itterbeek terug naar het startpunt.

 

Vertrekpunt met infobord: Lierbaan 315, 2580 Putte

Van 10u tot 17u kan je op eigen tempo het Stombaarshoekpad verkennen. Er is slechts één gegidste wandeling die start om 13u30. Het verwachte einde is om 16uur.

Meer info via:

Jasmine Cryns

Meer info over het Stombaarshoekpad: https://tragewegenkoningshooikt.be/project/stombaarshoekpad/

Gerelateerde acties